Over ons

De magie van retourgoederen

Retourgoederen zijn vaak nog in een goede conditie. Deze verdienen een tweede kans. Na het doorlopen van het retourkoopproces geven wij ze een tweede kans samen met u. Door zoveel mogelijk retouren een tweede kans te geven, willen wij productverspilling tegengaan.

Wat doen wij eigenlijk bij Retourkoop?

Wie zijn wij?

Retourkoop.nl is opgericht door Yarno. In een jaar tijd is het team gegroeid naar 6 man. Duurzaamheid staat hier hoog in het vaandel. Regelmatig struikelen webwinkels over de problemen van de retouren. Vaak komen de producten terug met:

Deze producten blijven liggen, ook al zijn ze als nieuw. Er verdwijnen zelfs veel van dit soort producten in de afvalcontainer. Retouren kunnen vaak niet meer rendabel gemaakt worden, of bedrijven willen geen naamverlies lijden.

Eigenaar Retourkoop.nl

https://www.youtube.com/channel/UCERfbpbvIZlmQVoEcJZFHvA

Link naar het volledige filmpje waar Yarno uitlegt wat wij doen.

Wij kiezen voor duurzaam

Het retourneren van goederen is erg belastend voor het milieu. Dit komt doordat de goederen vaak heen en weer worden gestuurd. Met Retourkoop willen wij deze producten een tweede kans geven, zonder het milieu extra te belasten. Wij brengen de producten op een duurzame manier in een zo goed mogelijke staat. De onvermijdelijke CO2 die vrij komt bij ons bedrijfsproces wordt door ons gecompenseerd (‘Trees for all’ Certificaat). Met Retourkoop kunnen we extra productie op den duur voorkomen. Producten die echt niet meer te redden zijn, worden zo duurzaam mogelijk gerecycled.

Ons doel

Wij willen:

Missie: Wij willen productverspilling bestrijden door retourgoederen een tweede kans te geven.

Visie: Verspilling tegengaan en hierdoor zorgen voor een duurzamere wereld.

Publicatie over ons

https://www.duurzaam-ondernemen.nl/een-duurzame-maatschappelijke-oplossing-tegen-productieverspilling-gelanceerd/

https://duurzameweek.nl/circulair-compliment/